péntek, 31 október 2014 09:41

2014. október 17-én nyílt meg Várhidi Éva MŰemlékes építész életMŰ kiállítása

2014. október 17-én nyílt meg Várhidi Éva  Műemlékes építész

életMŰ kiállítása a SúlyPont Rendezvényteremben.

 

A kiállítást: Dr. Valkó Gábor építész nyitotta meg.

 

 

Várhidi Éva 1947-ben született Budapesten.

 

Építész tanulmányait az Építőipari és Közlekedési Műszaki Egyetemen végezte 1970-ben, majd 1987-ben elvégezte a MŰemlékvédelmi szakmérnökit, később pedig szakértői képesítést is szerzett a vezető tervezői jogosítvány mellé. Első munkahelye a Pest Megyei Tanácsi Tervező Vállalat volt, ahol Tolvaj Jánossal és Matits Péterrel főleg szálloda tervezési munkái voltak. Némi kitérő után 1980-tól a Fővárosi Ingatlankezelô Műszaki Vállalat Műemléki osztályára került Dr. Komárik Dénes keze alá, ahol kutató, rajzoló, tervező is volt egy személyben. 1991-től kezdve az Alkotó Építész Kft-nek tervezett, mint külsős munkatárs. Itt kezdett távlati képeket rajzolni fejből és saját fotókról.

 

Önálló tárlatai voltak az OMF-ben, az Építészek Háza Kós Károly termében, Kőszegen, Solymáron, az Óbudai Társaskörben. Állandó kiállítása van az Óbudai Szent Margit Rendelőintézetben.

 

A megnyitó után kerültek átadásra a Thermo Kft. által alapított, az „Építőipar Megbízható Mestere” díjak, mely díjra Várhidi Éva építész 3 kollégáját terjesztette fel: Tatár Istvánt, Vadász Lászlót és Boltos Gyulát.

 

 

Ide kattintva honlapunkon megtekinthetik, hogy ezidáig kik kapták meg ezeket a díjakat.

 

A megnyitót követően többen kedves szavakkal méltatták a kiállítás vendégkönyvében Várhidi Évát és sokan boldogan térhettek haza az itt megvásárolt reprodukciókkal.

 

Éva egyik kedves régi barátja hangulatos hegedűmuzsikával színesítette az eseményt.