szerda, 16 július 2014 10:17

Teltházas kiállítás megnyitó -Kajdócsi Jenő kiállítása a SúlyPontban

2014. április 25-én Kajdócsi Jenő építész kiállításának megnyitójával folytatódott a Súlypont Rendezvényteremben a magyar építészeket bemutató kiállítássorozatunk.


A kiállítást Aczél Péter nyitotta meg kedves szavak kíséretében, aki most nem a kiállító építész épületeiről, hanem magáról Kajdócsi Jenőről, mint emberről és építészről kívánt beszélni.
Aczél Péter szerint az építészet maga a megfagyott muzsika, a harmóniának egy megfagyott pillanata. Tulajdonképpen minden építész ezt keresi és testesíti meg munkái során. Másik vezérgondolata, hogy az építészetre születni kell. Az építészet annál jóval transzcendensebb, minthogy korrekt módon felépítünk egy épületet. Ez a két dolog szerinte nagyon szerencsésen ötvöződik Kajdócsi Jenőben. Épületeit ez a harmónia és arányrendszer jellemzi.

 

Aczél Péter beszéde után Kajdócsi Jenő kifejtette, hogy valószínűleg él benne egy székely lélek, aki sosem szeret a kör közepén állni, hanem csak a kör külső szélén, s enged mást a belső részre kerülni. Most ezzel a kiállítással bekerült a kör közepébe.

Elmondta, hogy köszönettel tartozik családjának, akik nagy segítségére voltak. Eszter lányának megköszönte az előző éjjeli segítségét, amit a tablók elkészítésében nyújtott.

A megnyitó után Kajdócsi Jenő bemutatta a kollégáit, akikkel együtt dolgozik és akikkel együtt alkotta meg a kiállított tablókon lévő terveket.

 

Az „Építőipar Megbízható Mestere” díjakat ezen az estén a következő szakemberek kapták:

  • Kondorosi Tamás, kandalló és kályha építő mester
  • Korpos Ferenc, lakatos mester
  • Tóth Róbert, ács mester
  • Molnár József, ács mester, Grand - Ács Tetőcentrum és Készház Kft. ügyvezetője

A rendezvényre Kajdócsi Jenő saját készítésű borokkal kedveskedett a vendégeknek.

A jó borok és pogácsa mellett késő estig folytak a meghitt beszélgetések.

Építőipar Megbízható Mestere díjazottai 2013/2014.
(kattintson a fenti linkre a listáért):