szerda, 27 november 2013 10:25

Építész kiállítások a SúlyPont Rendezvényteremben-2013

2013. október és november hónapban építész kiállítás sorozatot indítottunk el a SúlyPont Rendezvényteremben. 4 kiváló építész és egy festőművésznő alkotásait csodálhatták meg az idelátogatók.

2013. október 25.-én  Zsigmond László,

 

2013. október 30.-án Engelmann Tamás,

 

2013. november 15.-én Rosta Csaba és Vészabó Noémi,

 

2013. november 27.-én pedig Golda János

várta szeretettel az érdeklődőket.

 

A kiállítás megnyitók előtt érdekes szakmai előadásokat tartottunk a A „BASEES” házak kialakításáról, előnyeiről, hátrányáról, nap- és geotermikus rendszerrel működő rendszerekről, építőipari igazságügyi szakértők tapasztalatairól, valamint a szén-dioxid kereskedelemről.

A megnyitókon kerültek átadásra a Thermo Kft. által alapított „Építőipar Megbízható Mestere” díjak azon mesterek számára, akiket a kiállító építészek arra érdemesnek tartottak, akikkel az elmúlt években átlagon felül meg voltak elégedve.

 

 

Az egyik díjazott felesége könnyekig meghatódott:

A férjemnek, aki mérnök létére már évek óta építőipari vállalkozóként dolgozik, manapság semmihez nincs kedve. Egész nap csak üldögél, szomorúan jár-kel le s föl a szobában.

-De amióta megtudta - folytatta a mérnökvállalkozó felesége -, hogy ő kapja meg Zsigmond Lászlótól, Veresegyháza főépítészétől ezt a díjat, egészen megváltozott. Megint látom szemében a régi lángot, új erőre kapott. Köszönöm, nagyon köszönöm.

 

Ugyanígy hatódott meg a díj átvételekor egy kőműves, aki örömében sírva fakadt, amikor átvette Engelmann Tamástól az „Építőipar Megbízható Mestere” címet és a vele járó oklevelet. Nagyon jó volt látni, nagyon jó volt örömet okozni.

 

Vészabó Noémi megnyitója előtt Dr. Varga Gábor pszichiáter beszélt az emberiség egyik legnagyobb problémájáról, a szorongásról, ami ma sajnos szinte mindenkiben benne van, s rombolja egészségünket. Rosta Csaba pedig kiállítás megnyitóján saját Ras Q  nevű jazz zenekarával játszott az érdeklődőknek.

 

Rövid összefoglaló Zsigmond László és Engellmann Tamás kiállításáról

 

Nézze meg képgalériánkat, melyek a rendezvényeinken készültek:

vissza a főoldalra a Építész kiállítások a SúlyPont Rendezvényteremben-2013 aloldalról