Szeretettel meghívjuk Hayde Tibor építész kiállítására

2014. december 8.
Tisztelt {mezo_Vezetéknév} {mezo_Név}!
MEGHÍVÓ
Szeretettel meghívjuk
Hayde Tibor építész
kiállítására

A kiállítás helyszíne:
A Thermo Kft. SúlyPont rendezvényterme
1122 Bp., Krisztina krt. 27.
A kiállítás megnyitó időpontja:
2014. december 12. 17.30 óra.
A kiállítást megnyitja:
Sáros László György DLA építész

"Attila mondabéli fapalotájáról és városáról"
G. Nagy Ilián mesél
A kiállítást Győrfi Lajos szobrai ékesítik.

Megtekinthető:
2014. január 7-ig munkanapokon 10-19 óra között

Az alábbiakban Hayde Tibor építész bemutatkozó sorait tolmácsoljuk:

Hayde Tibor Ervin építész vagyok.

Édesanyám Dőry Ervinke Ilona, 1949. november 14.-én születtem Budapesten. Éltem családi villaházban születésemkor, Budapesten; majd – nagyszüleim kitelepítésekor – Csorvás melletti tanyán tyúkólban, kényszerből; parasztházban, ahová befogadtak ugyanott, Csorváson; majd Gyöngyössolymoson két paraszt-családnál, ugyancsak kényszerből; majd Máriabesnyőn volt csendőrtisztnél, szintén büntetésből; azután Budán, a társbérletesített elegáns villaházban; panelházban Óbudán; később „házilagos kivitelezésű” társasházban a Széchenyi-hegyen; majd 100 éves ikerházban, Kós Károly és munkatársainak kertvárosában: a „Wekerlén”, Tichtl György által tervezett házban; jelenleg lakom a budai Vár-alján, a palotaőrség tiszti szállásának egykori épületében, melyet a Szovjetek bombázásait követően 1952-ben építettek újjá.

Nyilvánítottak 3 évesen – kitelepített nagyszüleimmel együtt – „népre nézve veszélyes, felforgató” elemnek. Tudathasadásos nemzedékem többi tagjaihoz hasonlóan: énekeltem a Himnuszt a templomban (ahová titokban jártam) és a kisdobos, úttörő és KISZ ünnepségeken. Dolgoztam segédmunkásként, autószerelő műhelyben segédként, kikötő őrként. Részt vettem a déli-pályaudvari vagon-kirakodásokban: lapátoltam szenet, sarangoltam fát. Egészen jól kitanultam a hajóács szakmát Tihanyban, Pálfi Gyula mellett.

Végeztem a Budapesti Műszaki Egyetemen, majd annak szakmérnöki képzésén, építésszé azonban sokkal később váltam. Diploma-munkámat kiállításra alkalmasnak találták. Tanáraim könyveit, költő barátaim antológiáját illusztráltam. A szembe-misézés bevezetése óta – kitelepítésünk 1. színhelyén ma is áll a katolikus templomban – Csorváson – „Korpuszom”. A szobrot Benedek Katalin, családunk régi barátjának megbízása alapján csinálhattam.

Építész tervezőként igyekeztem mindig hagyományainkhoz alkalmazkodó, környezetébe jól illeszkedő „ház-szerű” házakat tervezni. Épített múltunkat őrző műemlék– és műemlék jellegű épületek átalakításait, rekonstrukcióit terveztem. Ebben a törekvésemben nagy segítségemre volt a SZÖVTERV-ben – Makovecz Imre korábbi munkahelyén – Kovách István, Imre egyetemi jó barátja és munkatársa. Kovách Istvánnal 25 évig dolgoztam együtt. Sokat köszönhetek még Tarnai Kálmánnak, aki sok éven át volt jó főnököm és remélem barátom, éppen úgy, mint Erdei András, Szentesi Anikó, Sáros László, Baranyai Zsolt és Kovách Levente. A társtervező kollégák közül Goy Gabriella és Balázs Lászlóné Juditka nevét kell jó barátként említenem. Vándorépítész munkatársaim voltak az évek során: Nemes Dávid, Osztrozánszky Gellért, Gadó Johanna, Czimbalmos Kozma Réka, Hayde Réka Zsuzsanna és Szepesi Ákos.

Az NRZST Építészműhely Kft – 15 éve alapított cégemben tervezett – szinte minden munkájában sokat köszönhetek statikus tervező kolléganőmnek Hertelendyné Bozó Máriának. Az itt felsoroltakon kívül Édesanyám, Nagyszüleim és Makovecz Imre baráti szeretete alakította építészetemet. Nagyon sokat köszönhetek feleségemnek, Kis Zsuzsannának, aki irántam mindvégig nagy toleranciával viseltetett, és akivel szeretetben neveltük két gyermekünket: Nórát és Rékát. Nóra lányomnak két csodálatos unokát: Szentiványi Bodza Bertát és Szentiványi Barnabást köszönhetem. Hayde Réka –kisebbik leányom és Szepesi Ákos barátom– jelenleg kollégáim, már nem csak Vándorépítészek – 65. születésnapomra ezt a kiállítást ők állították össze.

A kiállítás lehetőségét Léderer András – Bátyám Uram – teremtette meg, aki szintúgy most ünnepli a 65. születésnapját. Isten éltessen András! Köszönöm!

Köszönöm!
Hayde Tibor Ervin
építész

Mára már hagyománnyá vált, hogy építész rendezvényeinken a kiállító építész kitünteti a Thermo Kft. által alapított Építőipar Megbízható Mestere címmel azokat az munkatársait, alvállalkozóit, mestereket, akiket erre érdemesnek tart.

A rendezvényen a Thermo Kft. által alapított Építőipar Megbízható Mestere díjat most Hayde Tibor fogja átadni azoknak a szakembereknek, akikkel az elmúlt években meg volt elégedve.

Ide kattintva honlapunkon megtekinthetik, hogy a díj alapítása óta kik kapták meg ezeket az elismeréseket.

Sokukat ezek alapján keresték fel az építtetők és kaptak újabb megbízásokat. Nagy örömmel tölt el bennünket, hogy a jó szakembereket – ezáltal a díj által- még több munkához segíthetjük.

Kérjük, osztozzon örömünkben és tartson velünk a legközelebbi kiállítás megnyitón, ahol újabb építészt és újabb mestermbereket ismerhet meg.

 

A kiállítás megnyitó ingyenes, de a várható nagy érdeklődés és az állófogadáson való részvétel miatt kérjük, szíveskedjen jelezni részvételi szándékát előre
e-mailben Drixler Imolánál Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. 2014.december 10-ig.

 

A SúlyPont Rendezvényterem megközelíthetősége:


 Tisztelettel:

Dr. Léderer András
egyetemi docens
energetikai, épületgépész
igazságügyi szakértő
Thermo Kft.


Látogassa meg weboldalunkat, valamint youtube csatornánkat,
ahol további hasznos információt talál:
www.thermo.hu www.youtube.com/thermokft

 

Thermo Kft. © copyright 2013.

Amennyiben nem kíván
több levelet kapni, kattintson ide.
Adatai megváltoztatásához
kattintson ide.

 

 

Thermo Kft. 1122 Budapest, Krisztina krt. 27.
Tel.: +36 (1) 356-2046, 355-7462, 356-4841, 212-1955 Fax: 214-2868
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. • www.thermo.hu