Beltéri levegőkazánok

 

2015. március 5.
Tisztelt {mezo_Vezetéknév} {mezo_Név}!

Minimális hang, maximális hatásfok,
beltéri levegőkazánok

5. rész

Igazságügyi szakértőként sokszor rendelnek ki kültéri levegőkazánokhoz
(levegős hőszivattyúkhoz),
mondván hangos, nem lehet tőle aludni…

Állandó tartózkodási helyiségek ablakainál a berendezés zajszintje nem lehet 35 dB-nél magasabb. Minden profi hőszivattyús cég, mint például az AlphainnoTec is, megadja, mekkora távolság kell ahhoz, hogy a berendezés által okozott zajszint 35 dB alá csökkenjen. Fontos tehát, hogy helyesen válasszuk meg a telepítési helyet, hogy a készülék sem a szomszéd, sem saját alvásunkat ne zavarja.
A zaj terjedése függ attól is, hogy van-e a zajforrás (a készülék) és az észlelési pont között épület, tárgy, stb., ami az adott zajt csökkentheti. A görbén jól látni, hogy amennyiben a zajforrás (jelen esetben egy kültéri levegőkazán) nyílt terepen van, a hang jobban terjed, tehát a készüléket messzebbre kell elhelyezni pl. a szomszéd vagy a saját hálószobám ablakától.

Tájékoztató különböző zajforrások zajszintjéről:

Kattintson az alábbi képre a nagyításért.

A svájci-német Alpha-innoTec hőszivattyú gyár kifejlesztette szuper halk, beltéri levegős hőszivattyúit, amivel minden zajproblémát megoldott. Ezek a készülékek (lásd a fényképet) annyira halkan működnek, hogy akár a nappali szobában is elhelyezhetők lennének (természetesen mi minden esetben azt javasoljuk, hogy inkább egy külön helyiségbe vagy a garázsba kerüljenek).Ahhoz, hogy a berendezés +60 ºC-os melegvizet állítson elő - az akár -20°C fokos levegőből is -, közel 2-3 ezer m³ levegőre van szüksége.
Fontos szempont, hogy még ennek a nagymennyiségű levegőnek a mozgatása se okozzon zajproblémát, ezért a gyár kifejlesztett egy speciális hangelnyelő légcsatornát (lásd fénykép).

Légcsatorna rendszer


A légcsatorna rendszer jellemzői:

  • komplett rendszer
  • falátvezetéssel
  • igen jól hangszigetel
  • összepattintható
  • egyszerű szállítani
  • egyszerű szerelni

A beltéri levegőkazánokat kétféle típusban és sokféle méretben gyártják. Az egyik típusnál a beszívott és a kifújt levegő egymással 90 °, a másiknál 180 °-ot zár be. (A nappaliban elhelyezett készülék 90 °-os, az alábbi képen pedig a 180 °-os készüléket lehet látni.)


Komplett magyar nyelvű árlistáinkat (benne a beltéri levegőkazánok árait is) az alábbi linkre kattintva tekinthet meg:

A beltéri levegőkazánok és tartozékaik árát a 16. oldaltól találja meg. A berendezések tökéletesen helyettesíthetik a gázkazánokat. Ezért nem véletlen, hogy Svájcban, Svédországban, Dániában, Németországban több ezer négyzetméteres épületek esetén is már több éve ezekre a berendezésekre váltották le a gázkazánokat. Ezekhez a készülékekhez nem kell kémény, nem füstölnek, nem robbannak, nem okoznak szénmonoxid mérgezést, nincsenek kiszolgáltatva az orosz gáznak, ráadásul még olcsóbban is működnek, mint a gázkazán.

A Thermo Kft. Energetikai bemutatóterme, ahol az alternatív energiákat hasznosító berendezéseket működés közben is meg lehet tekinteni, itt található: 1122 Budapest, Krisztina krt. 27.
(Félúton a Széll Kálmán tér és
a Déli Pályaudvar között).Tisztelettel:

Dr. Léderer András
egyetemi docens
energetikai, épületgépész
igazságügyi szakértő
Thermo Kft.


Látogassa meg weboldalunkat, valamint youtube csatornánkat,
ahol további hasznos információt talál:
www.thermo.hu www.youtube.com/thermokft

 

Thermo Kft. © copyright 2013.

Amennyiben nem kíván
több levelet kapni, kattintson ide.
Adatai megváltoztatásához
kattintson ide.

 

 

Thermo Kft. 1122 Budapest, Krisztina krt. 27.
Tel.: +36 (1) 356-2046, 355-7462, 356-4841, 212-1955 Fax: 214-2868
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. • www.thermo.hu