Napkollektorok Featured

A napkollektorok - vagy más néven szolártemikus panelok - napenergiával történő hőhasznosítást tesznek lehetővé. Felhasználási területük sokoldalú: alkalmasak használati melegvíz előállítására, fűtésrásegítésre, medencevíz felmelegítésére, de képesek a földhős hőszivattyús rendszerek nyári regenerálására és sok egyéb hőigény kielégítésére is. Nem azonosak az ún. napelemekkel - vagy más néven fotovoltaikus elemekkel -, amelyek a nap fényéből elektromos energiát állítanak elő!

 

Cégünk a világhírű német Roth Művek dautphetali gyárának a napkollektorait és tartozékait forgalmazza. Teljes szolárrendszerek egy kézből, 10 éves garanciával. TÜV, DIN-CERTO és Solar-Keymark minősítéssel rendelkeznek, ami igazolja, hogy mindegyik többet termel az éves 525 kWh/m2 (1,9 GJ/m2) energia-mennyiségnél. A kollektorok között egyaránt megtalálhatóak a télen is magas hőmérsékletet biztosító vákuumcsöves (ún. U-csöves technológiájú) napkollektorok, valamint a nyári túlmelegedés esetén is üzembiztos sík napkollektorok. Ebből már látszik is, hogy Önnek mikor melyiket érdemes választania:

 

  • vákuumcsöveset, ha egyrészt kicsi a rendelkezésére álló terület, másrészt a tetőfelület nem déli fekvésű
  • síkkollektort, ha a nyári hulladékhővel nem tud mit kezdeni.Heliopool napkollektor Heliostar napkollektor
Heliopool napkollektor Heliostar napkollektor
F2 S2 síkkollektor R1 vákuumcsöves kollektor
F2 S2 síkkollektor R1 vákuumcsöves kollektor

 

Az, hogy hány kollektort (hány m2 szolármezőt) érdemes a tetőre helyeznie, sok tényezőtől függ. Ha csak használati-melegvíz készítésre használja, akkor célszerű a nyári maximális termelésre méretezni, télen és felhős időszakban pedig elektromosan vagy kazánnal rásegíteni. Bővebb iránymutatást a prospektusunk 12. oldalán találhat. Nagy éves hatásfokkal azok a szolárrendszerek rendelkeznek, amelyek a használati-melegvíz készítés mellett további feladatokat is ellátnak.

 

  • Roth termékekről műszaki információkhoz a GeoSolar-katalógus oldalon juthat.
  • A termékekkel kapcsolatban árinformációkat Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. kérhet.

 

Vállaljuk a teljes szolárrendszer tervezését, kivitelezését és beüzemelését, amelyhez személyes egyeztetésre van szükségünk a 1122 Budapest, Krisztina krt. 27. alatt található tervezőirodánkban.

 

Elérhet bennünket telefonon (+36 1 212-1955), skype-on (thermokft) vagy e-mailben (geosolar [kukac] geosolar [pont] hu).

 

Megvalósult rendszereinket a levegokazan.eu oldalon tekintheti meg. Csoportosítva: családi házak 200 m2-ig, nagyobb lakóházak, szállodák, ipari létesítmények.

 

  • Hírlevelünkre, amelyben az akciókról, újdonságokról kaphat tájékoztatást, itt iratkozhat föl.

 

vissza a főoldalra a Napkollektorok aloldalról