Idén a Geosolar Kft. által forgalmazott és a Thermo Kft. által beépített hőszivattyús beruházás nyerte el a Magyar Telekom DELFIN Díját.
"A DELFIN Díj azon Magyar Telekom beszállítóknak ítélhető oda, melyeknek a fenntartható fejlődés iránti elkötelezettsége kimagasló, tevékenységéhez viszonyított fenntarthatósági teljesítménye példamutató".

A Magyar Telekom a díjat évente egy alkalommal adja át az alábbi kategóriákban:

 1. Szolgáltatók - Kis- és középvállalkozások
 2. Szolgáltatók - Nagyvállalatok
 3. Gyártók, forgalmazók - Kis- és középvállalkozások
 4. Gyártók, forgalmazók - Nagyvállalatok

A Thermo Kft. az I.-es kategóriában nyerte el a díjat.

DELFIN Díj jelentése: Díj egy ELkötelezett, Fenntartható, Innovatív Nemzedékért.
A DELFIN Díj odaítélésével a Magyar Telekom a fenntartó fejlődés gondolatának népszerűsítését szeretné elősegíteni, és az azért tett aktivitásokat kívánja elismerni.
A pályázatokat szakmai zsűri értékeli és rangsorolja az alábbiak szerint:

 • Felelős vállalatirányítás
 • Etikai megfelelés biztosítása
 • Környezeti teljesítmény
 • Környezetközpontú menedzsment rendszer
 • Klímavédelem
 • Foglalkoztatási gyakorlat
 • Vállalati állampolgárság
 • Esélyegyenlőség

Beruházás bemutatása:

A beruházás tárgya és célja a Magyar Telekom Dob utcai és Távíró utcai telefonközpontjának energetikai racionalizálása volt.
A telefonközpontok állandó hűtését folyadékhűtővel biztosították, miközben az irodarészek fűtését és HMV ellátását egyik épületben földgázzal, másikban távhővel oldották meg. A hőszivattyú beépítésével e három funkciót (hűtés, fűtés, HMV) egy készülékkel sikerült megoldani, a korábbi költségpazarló üzemeltetésnél jelentősen olcsóbban. A beruházás 2007 december 27-én került átadásra. Az azóta begyűjtött adatok alapján - hőmennyiség mérés történik - a két épületben együtt havi 1 MFt költségcsökkenés tapasztalható.
Dob utcai beruházás:

Távíró utcai beruházás:

ADATVÉDELMI INFORMÁCIÓK
Hírlevelünkkel havi rendszerességgel (3-4 alkalom/hó) szeretnénk jelentkezni. Amennyiben levelünkkel zavartuk szíves elnézését kérjük! Információkat, híreket cégünkről kizárólag legális forrásokból származó címlistákra küldünk! Amennyiben a továbbiakban nem szeretne tőlünk semmilyen információt kapni e-mailben, úgy az adatbázisunkból való törlésre vonatkozó jelzést
ITT teheti meg.
Hírlevelünkre külön feliratkozni nem szükséges. Amennyiben ismerősét is érdekelheti, küldje tovább levelünket, új érdeklődőknek feliratkozás:
ITT