Levegőkazánok

Jelen hírlevelünkben a hőszivattyúk közül a legegyszerűbben telepíthető levegőkazánokkal foglalkozunk.

Immár Magyarországon is elérhető a Nyugat-Európában már oly régóta, nagy megelégedettséggel működő levegő/víz hőszivattyú, a hazai piacon csak levegőkazánnak nevezett készülék.

Gondolta volna, hogy a vegyes tüzelés, a tüzelőolaj, majd a földgáz után a lakosság döntő többsége LEVEGŐT használva fog fűteni?
A levegő ezentúl nem csak a szervezetünk, de épületünk nélkülözhetetlen energiaforrása is.

A levegőkazánok a hőszivattyúk azon fajtái, melyek a kültéri levegő energiáját felhasználva készítenek fűtésre és használati melegvízre (HMV) felhasználható hőenergiát.

Minden hőszivattyús berendezés hatásfokát a COP értékkel jellemezhetjük. Ezen érték azt mutatja meg, hogy 1 kWh befektetett villamos energiából hány kWh hőenergiát tud a készülék előállítani. Minél nagyobb ez a szám, annál kedvezőbb. Az Alpha-InnoTec készülékek ezen paraméterei 3,2-4,0 között alakulnak, melyek a hasonló típusú készülékek közt a legmagasabb paraméterekkel rendelkeznek.

A COP értékeknél mindenképp figyelembe kell venni, hogy milyen feltételek mellett érvényesek. Levegős hőszivattyúknál a vonatkozó szabványok szerint (EN 255, EN 14511) 2 °C-os külső hőmérsékletnél és 35 °C-os fűtési előremenő hőmérsékletnél kell megadni mind a fűtési teljesítményt, mind a COP értéket. A jelenlegi termékpalettán lévő készülékek 6-33 kW teljesítmény között állnak rendelkezésre.

A készülékeknek létezik kültéri és beltéri változata is. Hogy melyik kerül(het) beépítésre, az minden esetben a helyszín adottságaitól függ.

Az egyes készülékek helyszükségletét megtalálják a www.levegokazan.hu vagy a www.geosolar.hu oldalról letölthető tájékoztató anyagokban.

Ugyanezen oldalakon megtekinthetők a témával kapcsolatos referencia filmek és TV riportok.

ADATVÉDELMI INFORMÁCIÓK
Hírlevelünkkel havi rendszerességgel (3-4 alkalom/hó) szeretnénk jelentkezni. Amennyiben levelünkkel zavartuk szíves elnézését kérjük! Információkat, híreket cégünkről kizárólag legális forrásokból származó címlistákra küldünk! Amennyiben a továbbiakban nem szeretne tőlünk semmilyen információt kapni e-mailben, úgy az adatbázisunkból való törlésre vonatkozó jelzést
ITT teheti meg.
Hírlevelünkre külön feliratkozni nem szükséges. Amennyiben ismerősét is érdekelheti, küldje tovább levelünket, új érdeklődőknek feliratkozás:
ITT